Menu

Wat is dagbesteding?

Dagbesteding BCM is een voorziening waar zelfstandig wonende cliƫnten bijeen komen op bepaalde dagdelen in de week. Hiervoor zijn speciale locaties ingericht, bestaande uit een ruim ingerichte huiskamer met keuken en sanitair waarin in kleine groepen kan worden deelgenomen aan een divers aanbod van activiteiten al dan niet in groepsverband.

De dagbestedingen zijn gevestigd in de Beukenhof te Musselkanaal en in Maarsheerd te Stadkanaal.

Voor wie is deze dagbesteding bestemd

Voor deelnemers die thuis wonen en behoeft hebben aan ondersteuning op lichamelijk, sociale indicatie of met psychogeriatrische klachten en hiervoor een WMO-indicatie van de gemeente ontvangen. Daarnaast biedt BCM dagbesteding ook ondersteuning aan cliƫnten met een COPD aandoening.

Deelnemen aan dagbesteding

U heeft een indicatie dagbesteding nodig op advies van uw huisarts, maatschappelijk werk, Team 290, casemanager of Lentis/Dignis ouderenpsychiatrie.

Deelnemers met COPD kunnen op advies van de longarts, longverpleegkundige of via het Beatrixoord te Haren een indicatie aanvragen.

Bovenstaande instanties zijn bekend met het doel van dagbesteding en kunnen u op weg helpen om een indicatie aan te vragen bij het WMO loket van uw gemeente. Ook kunnen wij u helpen bij de aanvraag voor een indicatie.

Vervoer en kosten

Bij het aanvragen van de indicatie let u er dan op dat dit inclusief vervoer is. Met een geldige indicatie worden er geen verdere kosten in rekening gebracht. Wel is een eigen bijdrage verschuldigd aan het CAK. Dit betreft een inkomensafhankelijke bijdrage. 

Meer informatie

Bent u nieuwsgierig geworden of dit iets voor u of een familielid is, en wilt u graag langs komen voor een bezoekje en meer persoonlijke informatie dan kunt u contact opnemen via 0599-568 800 of dagbestedingbeukenhof@woonzorgbcm.nl of dagbestedingmaarsheerd@woonzorgbcm.nl. 

Wat kunt u verwachten

Een aantal vaste dagdelen per week samen met anderen door brengen in een ontspannen sfeer waarin ruimte is om activiteiten te doen, zoals een spelletje, knutselen of gewoon een kopje koffie te drinken. Dit alles afgestemd op de behoeften en mogelijkheden van de deelnemer.

In het middaguur wordt gezamenlijk gekookt en de warme maaltijd gebruikt. Gedurende de dag kan men gebruik maken van de extra voorzieningen/activiteiten die op de locaties aanwezig zijn. Omdat de dagbesteding een sociaal gebeuren is, ontstaan er soms nieuwe contacten die ook buiten de groep kunnen voortduren, waardoor het sociale netwerk van de betrokkenen wordt vergroot.

Voor deelnemers met een COPD aandoening is het mogelijk deel te nemen aan een programma met daarin begeleiding van fysiotherapie en zwemmen in een verwarmd overdekt zwembad.

Deelname aan dit programma is alleen mogelijk met toestemming van uw zorgverzekeraar.

Medewerkers dagbesteding Beukenhof

Hilda Boels en Gerda Breedveld

Medewerkers dagbesteding Maarsheerd

Bovenste rij van links naar rechts:

Ariana Rotman, Alie Potze, Margreet Siebring en Tjalda Folkers

Zittend van links naar rechts:

Rolien Kuik en Belinda Fehrman